Pr. Ioan Duma

Preoți slujitori Decembrie 20, 2011

 

Preotul paroh, hirotonit la data de 7 ianuarie 2007 şi instalat de P.C.Pr. Protopop Vasile Ţoc la data de 4 februarie, este absolvent al Seminarului Teologic Liceal „Veniamin Costachi” de la Mănăstirea Neamţ (promoţia 2000), al Facultăţii de Teologie „Dumitru Stăniloae”, secţia Pastorală din Iaşi (promoţia 2004) şi al cursului de Master, Secţia Biblică şi Sistematică (promoţia 2006) din cadrul aceleaşi facultăţi, actualmente fiind doctorand (din anul 2008) la Secţia Sistematică, pe disciplina Istoria Religiilor, în cadrul aceleaşi facultăţi amintite mai sus.

Locuieşte în parohia încredinţată împreună cu soţia sa, Andreea Duma, care a absolvit Facultatea de Bioinginerie Medicală din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Gh. T. Popa” din Iaşi, precum și Facultatea de Contabilitate și Informatică de Gestiune, din cadrul Universității „Spiru Haret” - Braşov şi cu fiica Maria, de aproximativ 3 ani.

La strana Bisericii „Sf. Dumitru” din Negriteşti nu au fost angajaţi cântăreţi bisericeşti datorită lipsei acestora, dar răspunsurile la strană au fost şi sunt date de diferiţi credincioşi din parohie, cu noţiuni sumare de muzică şi tipic bisericesc. Se fac demersuri pentru gasirea unui cântăreţ cu studii şi pentru formarea unui cor bisericesc al satului.